donderdag 5 januari 2012

Brownies


Ingrediënten:
200 g pure chocolade (beste die je kunt krijgen)
100 g boter
60 ml  arachideolie
4 eieren
250 g bruine basterdsuiker
400 ml melk
125 g zelfrijzend bakmeel
25 g cacaopoeder
mespunt zout


Eventueel:
Ongezouten Pecannoten of walnootstukjes.

Recept:
Oven voorverwarmen op 180 graden. Chocolade in een kom boven een pan lichtjes kokend water smelten (au bain-marie). Ondertussen suiker en eieren luchtig kloppen en dan  de melk toevoegen en goed roeren. Gezeefde bakmeel, cacao en zout toevoegen en opnieuw goed kloppen.

Kom chocolade van het vuur en de boter en olie erdoor roeren. Dan het bakmeelmengsel al kloppend toevoegen. Beslag in een beboterde bakvorm storten. Eventueel pecan/walnoten toevoegen op dit moment. 45 minuten in de oven. Goed laten afkoelen. Royaal afsnijden. Done.

Niccccce. Gebruik goede chocolade.

2 opmerkingen:

  1. Hmn, deze zien er echt lekker uit! Ik zal het toch eens moeten uitproberen ^_^

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kommaarrr. Heb er nog genoeg, leukerd /:)

    BeantwoordenVerwijderen