Ingrediënten:
- 300 gram gehakt;
- 2 paprika's;
- 1 ei;
- 2 bevroren boterhammen;
- 1 ui;
- 2-3 teentjes knoflook;
- 2 eetlepels fijngesneden peterselie (enige verse kruid ik nog had);
- 2 eetlepels gedroogde oregano;
- 3 takjes tijm;
- halve theelepel gedroogde dilletopjes;
- halve theelepel 5-spice;
- halve tot een hele theelepel cayenne;
- olijfolie
- hele flinke snuf zout;
- peper;
Recept (voor 2 personen):
Verwarm de oven voor op 180 graden. Gooi de gehakt in een kom. Twee bevroren (!) boterhammen inclusief korst (!) in stukken in de keukenmachine, fijn malen en meteen toevoegen (studentikoos zei ik verdomme!). Ei erbij. Snipper de ui en voeg toe. Scheut extra-vergine olijfolie toevoegen. Voeg de kruiden, peper en zout toe en kneedt alles goed door elkaar.
Vul de paprika's zo vol als je wil. (gehakt zet ongeveer 1/4e uit maar het mag uitpuilen). In een ingevette ovenschaal zetten en 45-50 minuten in de oven. Lichte en frisse salade erbij. Done.
Gehakt over? Bak een hamburger met een gat erin (bakt geleidelijker!) of vul een paar tomaten. Varieer naar smaak met kruiden
Geen opmerkingen:
Een reactie posten