Ingredienten (2 personen):
- 5 flinke radijzen;
- grote ui;
- een flinke sjalot;
- paprika;
- twee tomaten;
- knoflookteentje;
- 200 gram tuinbonen (diepvries of vers, niet uit pot);
- 100 gram kikkererwten (uitgelekt);
- 2 koppen couscous;
- groenten/bospaddenstoelen bouillonblokje;
- flinke theelepel 5-spice;
- halve theelepel cayenne.
Verhit water in de waterkoker. Snipper de ui, sjalot en radijzen in de keukenmachine (niet pureren). Olie in de hete pan. 5-spice en cayenne in de pan en het vuur meteen laag zetten. Aroma's losbakken.
Vuur weer hoog en de gesnipperde uien en radijs toevoegen en glazig bakken. Geperst knoflookteentje en in blokjes gesneden paprika erbij en even roerbakken. Tomaat in blokjes snijden en toevoegen. Bouillonblokje en een kopje water erbij. Tuinbonen en kikkererwten bovenop leggen. Niet meer roeren, vuur laag en deksel op de pan. 6 minuten laten pruttelen tot de boontjes beetgaar zijn.
Verdeel twee flinke koppen couscous over de bodem van een schaal. Snuf zout erbij. 3 koppen kokend water toevoegen en schaal afdekken. 4 minuten laten staan. Done.
Opscheppen en loeiheet serveren.
Opscheppen en loeiheet serveren.
De smaken en texturen in dit gerecht zijn ongekend. Het vlees wordt niet gemist.
Bon appetijt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten